Novela osiguranje

Brzo i povoljno

Registracija i osiguranje vozila

Registracija vozila

Profesionalne i brze usluge su prednost da kod nas osigurate i registrujete Vaše vozilo. Potrudili smo se da Vam izađemo u susret i da umjesto Vas obavimo svu proceduru oko registracije vozila:

nošenje dokumenata u mup i vraćanje istih po završetku registracije.

odlazak na tehnički pregled možemo obaviti mi umjesto vas.

Kupoprodajni ugovori

Ukoliko prodajete, kupujete ili mijenjate Vaš automobil, mi smo tu da Vam olakšavamo proceduru uz savjet o Vašim pravima i obavezama prilikom kupoprodaje vozila.

Prijevod vozila

Nakon kupovine ili prodaje Vašeg vozila slijedi prijevod vlasništva vozila na novog vlasnika. Prijevod Vašeg vozila obavljamo u što kraćem roku, sa što manje stresa.

Kasko osiguranje

Kada se govori o kasko osiguranju motornih vozila, misli se na dobrovoljno osiguranje koje se reguliše ugovorom o osiguranju između osiguravača i osiguranika. To znači da zavisi od volje stranaka da li će stupiti u odnos u konkretnom slučaju, kasko osiguranja motornih vozila.

Kasko osiguranje predstavlja osiguranje vozila i njegove nestandardne dopunske opreme (ukoliko je ugovoreno), od posljedica nastalih ostvarenjem rizika definisanim ugovorom. Obično se obuhvataju rizik havarije (djelimične ili totalne), kao i rizik nestanka vozila (bespravnog otuđenja, razbojništva, krađe).

Putničko zdravstveno osiguranje

Putno zdravstveno osiguranje pokriva troškove nastale zbog nužnog liječničkog tretmana, operacija i lijekova, troškove prijevoza do medicinske institucije, te troškove povratka osiguraniku stalno mjesto boravka. Troškovi su pokriveni u cijelosti po svakoj osiguranoj osobi do ugovorenog iznosa osiguranja.

BIHAMK Članstvo

Članstvo u BIHAMK-u donosi brojne pogodnosti: pomoć na cesti u Bosni i Hercegovini, zemljama regije (Hrvatska, Srbija, Crna Gora) te cijeloj Evropi, servisne usluge u BIHAMK centrima, brojne popuste i uštede na razne proizvode i usluge putem programa pogodnosti BIHAMK Bonus i Show your card! kao i brojne ostale članske pogodnosti i beneficije!

Odaberite svoj članski paket i uvjerite se da vrijedi biti član! U BIHAMK se možete učlaniti u našim prostorijama na adresi Branilaca br.3 (Boračka zgrada).

Detaljnije informacije možete dobiti putem telefona: 032/552-022 ili mailom: info@novela.ba

Kontaktirajte podršku

Kada se govori o kasko osiguranju motornih vozila, misli se na DOBROVOLJNO osiguranje koje se reguliše ugovorom o osiguranju između osiguravača i osiguranika. To znači da zavisi od volje stranaka da li će stupiti u odnos, u konkretnom slučaju, kasko osiguranja motornih vozila. Kasko osiguranje predstavlja osiguranje vozila i njegove nestandardne dopunske opreme (ukoliko je ugovoreno), od posljedica nastalih ostvarenjem rizika definisanim ugovorom. Obično se obuhvataju rizik havarije (djelimične ili totalne) i rizik nestanka vozila (bespravnog otuđenja, razbojništva, krađe).

Vozila za koja se može zaključiti kasko osiguranje, izuzevši posebne oblike osiguranja, razvrstana su u sljedeće grupe premija: putnički automobili, teretna vozila, autobusi, vučna vozila, specijalna motorna vozila, priključna vozila, motorna vozila inostrane registracije, vozila na popravci i radna vozila. Pri tome se propisuju posebni modaliteti kasko osiguranja u zavisnosti od osiguravajuće kuće, za pojedine, prethodno pomenute vrste motornih vozila.

Kasko osiguranje motornih vozila pruža sigurnost i zaštitu od oštećenja ili potpunog uništenja Vašeg vozila, nastalih usljed različitih rizika i iznenadnih nemilih događaja. Izaberite sami od kojih rizika ćete osigurati Vaše vozilo, kao i način plaćanja.

Da bi uživanje u Vašem automobilu dugo trajalo, pružite svom vozilu optimalnu zaštitu. Vaše kasko osiguranje pokriva štete nastale usljed prirodnih nepogoda, požara, eksplozije, krađe, šteta pričinjenih od strane životinja, loma stakla, pa sve do šteta tokom parkiranja, šteta od vandalizma i nezgoda koje ste sami skrivili.

Automobilsko kasko osiguranje je dobrovoljno osiguranje motornog vozila sa svrhom naknade štete na Vašem vozilu, nastale u saobraćajnoj nezgodi i onda kada ste Vi za nju odgovorni.

Automobilsko kasko osiguranje obuhvata pokriće većine šteta na motornom vozilu prouzrokovanih za vrijeme vožnje, u mirovanju ili na parkiralištu. Uz minimalnu premiju i iznimno povoljne uslove plaćanja, osigurat ćete svoj automobil koji, s obzirom na uloženi novac, to i zaslužuje.

Materijalna šteta na Vašem vozilu će biti nadoknađena u slučaju:

Putno zdravstveno osiguranje pokriva troškove nastale zbog nužnog liječničkog tretmana, operacija i lijekova, troškove prijevoza do medicinske institucije, te troškove povratka osiguranika u stalno mjesto boravka. Troškovi su pokriveni u cjelosti po svakoj osiguranoj osobi do ugovorenog iznosa osiguranja.

Putničko zdravstveno osiguranje (PZO) daje Vam pokriće za neposrednu medicinsku pomoć kao posljedicu bolesti Vas kao osigurane osobe, dok se nalazite u inotranstvu ili pretrpjelog nesretnog slučaja za vrijeme tog perioda.

Osiguranje se može zaključiti na period od 5 do 365 dana. PZO možete zaključiti za jednu osobu ili za više osoba (porodično i grupno osiguranje).

Osiguranje pokriva:

Osiguravač nije obavezan platiti naknadu:

Pojedinačnom policom putnog zdravstvenog osiguranja Vi, cijela Vaša obitelj ili ekipa na jednokratnom turističkom putovanju u inozemstvo dobivaju potrebnu zdravstvenu njegu i nadoknadu troškova liječenja za hitne slučajeve.

Za sve detaljnije informacije obratite se na broj telefona 032/552-022 ili direktno u našu poslovnicu.