PRODUŽENJE PRIVREMENE OBUSTAVE RADA POSLOVNICE FIBULA AIR TRAVEL D.o.o SARAJEVO

Podijelite:

OBAVJEŠTENJE KLIJENTIMA / PARTNERIMA 

OBAVJEŠTENJE KLIJENTIMA / PARTNERIMA POVODOM NASTALE SITUACIJE SA ARANŽMANIMA UZROKOVANE PANDEMIJOM “COVID-19” - KAO I PRODUŽENJE PRIVREMENE OBUSTAVE RADA POSLOVNICE FIBULA AIR TRAVEL D.o.o SARAJEVO

 

Poštovani klijenti i partneri,

Obavještavamo Vas da zbog daljnjeg širenja virusa COVID-19, a na osnovu preporuka i odluka nadležnih državnih institucija te uvođenja vanrednog stanja u BiH, poslovnica Fibula Air Travel,Sarajevo, nastavljaju obustavu rada do okončanja pandemije ili normalizacije uslova. Agencija je zatvorena od 16. marta 2020. godine, te od tog perioda pa sve do daljnjeg, nismo u mogućnosti obavljati našu redovnu djelatnost, niti odgovarati na sve Vaše upite i zahtjeve.

Pojava ovog virusa dovela je do ozbiljnih poremećaja u turističkoj industriji u cijelom svijetu, pa smo i mi u skladu s tim primorani poduzeti odgovarajuće mjere kako bismo zaštitili naše klijente.

U vezi s tim, želimo Vas obavijestiti da Fibula Air Travel Sarajevo otkazuje sva grupna i individualna putovanja sa planiranim polaskom do 15. maja 2020. godine u cilju zaštite Vašeg zdravlja.

Putnici koji imaju uplaćene avanse ili kompletne iznose za ova putovanja mogu ih iskoristiti na bilo koji aranžman iz naše ponude, nakon što se situacija u zemlji i regionu stabilizuje.

Uplate po ranom bookingu podrazumjevale su popuste od 20% do 50% za kompletne uplate/avanse putovanja/aranžmana do odredjenog datuma,kako i stoji u Fibulinim uslovima putovanja.Uplate po ranom bookingu takodjer nije moguće otkazati zbog navedenih popusta.

Najveći dio naših cjenjenih putnika nije uplatio kompleten iznos po objavljenim akcijama i datumima nego je Fibula , u ime i za potrebe svojih putnika, avansirala iznose prema svojim inostranim i domaćim partnerima  u 100% iznosima.

Budući da je agencija izvršila avansna plaćanja prema inostranim dobavljačima (avio kompanije,charter kompanije, lokalni partneri, hoteli, agencije,brodari i kruzeri), te da uplaćeni novac niti jedan tour operator ne može dobiti nazad od inostranih partnera zbog globalne situacije, već ga može samo naknadno koristiti, agencija nije u mogućnosti klijentima/partnerima izvršiti povrat uplaćenih akontacija ili cjelokupnih uplata. Sve uplate izvršene za putovanja od 15. marta do 15. septembra ove godine pretvaraju se u vrijednosne kreditne avansne, vaučere, koji se mogu iskoristiti za bilo koje naše putovanje ili aranžman, a najkasnije do 31. decembra 2021. godine.

Fibula Air Travel Agency Sarajevo garantuje da će svi korisnici naših usluga moći iskoristiti vrijednosne avansne kreditne vaučere u periodu od završetka pandemije i prestanka važenja vanrednog stanja, pa sve do 31. decembra 2021. godine.

Na ovaj način želimo zaštiti sve naše kllijente, kao i sve naše partnere od potencijalne finansijske štete ili gubitka avansnih uplata usljed vanredne situacije i nepredviđenih okolnosti.


Za izdavanje vrijednosnih kreditnih avansnih vaučera doneseni su zakoni i odredbe u cijelom regionu, kao i u EU, te su po njima postupile i naše kolege u Italiji, Francuskoj, Turskoj, Španiji, Grckoj, Hrvatskoj, Srbiji, Makedoniji i drugim evropskim državama, što ih automatski štiti od toga da ne moraju vraćati novac bilo kome od tour operatora koji su uplatili avanse za ljetovanja i druge aranžmane u narednom periodu, nego im garantuju njihovo korištenje u narednom periodu.

Aranžmani iz naše ponude koji se odnose na ljetovanja još uvijek nisu otkazani i iskreno se nadamo da će doći do stabilizacije zdravstvene situacije širom svijeta u narednih par mjeseci, te da će isti biti realizovani. O svim dodatnim detaljima, eventualnim promjenama i novim infomacijama vezanim za LJETO 2020, blagovremeno ćemo Vas obavijestiti.

U narednom periodu ćemo nastaviti da pratimo upute, naredbe i odluke nadležnih institucija i državnih organa, te ćemo se u skladu sa njima i ponašati, odnosno organizovati naše poslovanje i boriti se da te mjere budu u korist naših cijenjenih klijenata.

Nadamo se da će se trenutna situacija uskoro stabilizovati, te da ćemo se u skorijem vremenu vratiti normalnom životu i prelijepim putovanjima u našoj organizaciji.

 

Svima Vam želimo dobro zdravlje, i nadamo se da ćemo uskoro ponovo zajedno putovati širom Svijeta.

Podijelite:
Kontaktirajte podršku